Podagrycznik jest zmorą i utrapieniem większości ogrodników. Odradza się co roku jak feniks z popiołów. A gdyby tak go zjeść? I to w bardzo apetycznej formie? Ewa Warsińska zna przedziwne przepisy. I chętnie się nimi dzieli. Zatem dziś proponuje mix: podagrycznik + placki ziemniaczane. Pycha! Musicie spróbować!
💡 💡 💡 Podagrycznik pospolity to ziele należące do rodziny selerowatych, tej samej co pietruszka czy kolendra. Polska nazwa podagrycznika pochodzi od jego działania: dawniej leczono nim podagrę, czyli dnę moczanową. Obecnie wiadomo jednak, że nie jest to jedyna jego właściwość. Jakie ma jeszcze zastosowania i jak go jeść, o tym dowiecie się w filmie. 💡
Oglądajcie nas! Komentujcie! Jesteśmy z Wami i dla Was!
Możecie nas wspierać na platformie www.patronite.pl/rzeczjasna
Za dotychczasowe wsparcie serdecznie dziękujemy.
Telewizja Społeczna RzeczJasna – jesteśmy też na FB https://www.facebook.com/simrzeczjasna