fbpx

RzeczJasna TV

Internetowa Telewizja Społeczna

Video

Co zrobić gdy w lodówce ZOSTAJE RUKOLA? Najłatwiejsze PESTO Z RUKOLI. DIETETYK poleca. ZERO WASTE.

Lubicie rukolę? Bo my bardzo! Niestety w opakowaniu jest jej dużo, a po 3 dniach staje się „klapnięta”. Mamy cudowny przepis co zrobić z rukoli, aby jej nie wyrzucić i służyła nam jako…PESTO!
PESTO Z RUKOLI
składniki:
✅ rukola (opakowanie lub pół opakowania)
✅ 1-3 ząbków czosnku
✅ 1 garść pestek ze słonecznika lub dyni
✅ 50 ml oleju rzepakowego (zimnotłoczonego)
✅ sól
sposób wykonania:
✅ wszystkie składniki mieszamy ze sobą i blendujemy
Pesto z rukoli można używać jako sosu do makaronu, sosu do sałatki czy też posmarować nim pieczywo. Jest pyszne i zdrowie!
Komentujcie! Udostępniajcie! Subskrybujcie!
Będziemy również wdzięczni za wsparcie, którego możecie nam udzielić poprzez https://patronite.pl/RzeczJasna​ 👍
Bądźcie z nami 👊