W niedzielę – 5 czerwca 2022 r. na plaży przy Hotelu Anders odbył się pierwszy Festiwal kulinarny – „Mazury Zachodnie
od kuchni”. Organizatorem imprezy współfinansowanej ze środków Narodowego Instytutu Wolności – Centrum Rozwoju Społeczeństwa Obywatelskiego,
Program NOWEFIO na lata 2021-2030 była Zachodniomazurska Lokalna Organizacja Turystyczna z Ostródy.
Partnerami byli: Urząd Województwa warmińsko-mazurskiego w Olsztynie,
Polska Organizacja Turystyczna, Bon Turystyczny, Powiat Ostródzki, Gmina Ostróda, Miasto Ostróda,
Miasto Iława, Gmina Dąbrówno, Action Print, Budocentrum Ostróda.
A głównym punktem programu była obecność jednego z najbardziej cenionych w Polsce kucharzy i znawcy smaków szczególnie regionu Warmii i Mazur-
pana Karola Okrasy, który w kulminacyjnym punkcie festiwalu gotował wraz z uczestnikami konkursu zupę rybną.
Według komisji najlepszą potrawą może poszczycić się:
Gęsia Chata !
II miejsce zajęło Koło Gospodyń Wiejskich Durąg a III miejsce – KGW Lubajny.
Serdecznie gratulujemy i zapraszamy za rok!!!
——————————————————-
RzeczJasna tworzymy z Wami i dla Was!
Jesteśmy też na:
FACEBOOK http://www.facebook.com/simrzeczjasna
INSTAGRAM http://www.instagram.com/simrzeczjasna
📧 tv@simrzeczjasna.pl
🌐 http://www.simrzeczjasna.pl
Możecie też nas wspierać na platformie Patronite http://www.patronite.pl/RzeczJasna
Za dotychczasowe wsparcie z całego serca dziękujemy ❤🙏