Tym razem to historia o tym, że czasy kryzysu można też dobrze wykorzystać. Większość z Was pewnie o tym nie wie, ale ……. mamy na lokalnym rynku bardzo ciekawą firmę działającą w branży gastronomicznej. Zatrudniają już około 100 osób. W czasie pandemii #koronawirus, nawet przy zamykanych lokalach nie zwalniali pracowników.
Ale to jeszcze nic ❗️ Nawet teraz, gdy większość branży dopiero próbuje wyjść z kryzysu, oni zatrudniają kolejne osoby i rozwijają się❗️ Jak to robią❓
„Do gastro trzeba mieć trochę odklejoną jedną klepkę” śmieje się Marcin Grynkiewicz, współwłaściciel Centrum Dobrego Smaku i znanych chyba w całym mieście Bar Mleczny Ostródziak, Kraina Jezior, GreenGo Light Bistro oraz Rock and grill.
Oby w naszym regionie było jak najwięcej takich pozytywnych historii 💡
—————————————————
Wszyscy płyniemy #NaTejSamejŁódce. Wszyscy w tej chwili bardzo potrzebujemy wspólnoty i poczucia solidarności. Pokazujemy w szerszej perspektywie zmiany jakie w naszym świecie wywołuje pandemia i co to oznacza dla naszego regionu.
Chcesz podzielić się z nami swoją historią? Opowiedzieć jak w czasach pandemii radzi sobie Twoja firma, zakład pracy, szkoła? Po prostu napisz do nas.
——————————————————-
#PROO 3: Materiały Telewizji Rzeczjasna powstają dzięki finansowaniu z Narodowy Instytut Wolności – Centrum Rozwoju Społeczeństwa Obywatelskiego ze środków Programu Rozwoju Organizacji Obywatelskich na lata 2018-2030.